Ochutnejte limitovaný dárek k objednávkám nad 599 Kč / 24 EUR :)

Marshmallow: Sladká cesta oblíbené cukrovinky od historie až po současnost

Marshmallow: Sladká cesta oblíbené cukrovinky od historie až po současnost

 

Starověké Kořeny

Kořeny naši oblíbené cukroviny sahají až do doby starověkého Egypta, kde vznikaly první podoby toho, co dnes známe jako marshmallow. Tato sladká pochoutka byla původně vyráběna z ibiškových kořenů a medu a měla podobu léčivých pastilek. V té době se tato cukrovinka stala privilegiem pro vyvolené, pro takzvanou elitu, která tuto cukrovinku používala jako léčivý prostředek pro faraony a jejich dvory. Egypt se stal tudíž základem pro vývoj moderního marshmallow. 

 

Evropská Expanze

Během středověku a renesance se receptura na marshmallowy postupně rozvíjela a také se šířila do dalších částí světa, což vedlo k jejich široké popularitě. Velmi oblíbenou pochoutkou se marshmallow stalo zejména v arabském světě, kde ji nejvíce vyhledávala aristokracie. Jednalo se tudíž znovu o místní elitu, skupinu urozených lidí. V té době se tyto lahodné cukrovinky staly symbolem luxusu a bohatství.  Později Arabští cukráři přispěli k dalšímu zdokonalení receptury a technik výroby marshmallowů, což vedlo ke zlepšení celkové chuti a jejich textury. 

Postupem času se tento symbol bohatství dostal i do Evropy. Zde se marshmallowy staly milovanou pochoutkou sladomilců a dobrodružných cestovatelů. Díky různým obchodním cestám a kulturním výměnám se receptura šířila po celém kontinentu. Evropští cukráři jsou velmi nápadití a v okamžiku kdy k nim tato cukrovinka doputovala si ji okamžitě osvojili, vymysleli nové techniky výroby a začali vytvářet své vlastní varianty této sladké pochoutky. Častokrát se objevovali nové chutě s přídavkem lokálních ingrediencí a chutí. 

 

Americká Inovace

Další zdokonalení a inovaci marshmallowy zaznamenaly v 19 století, tentokrát v USA. Díky moderním technologiím a odvážným vynálezcům se začaly vyrábět ve formě, jak je známe dnes. Za průkopníka a hrdinu sladkého průmyslu je označován Alex Doumak, který vynalezl proces výroby, díky které byla umožněna hromadná výroba. Tato inovace otevřela cestu k jejich masové dostupnosti pro širokou veřejnost. Marshmallowy se staly běžnou součástí amerických domácností a velmi rychle se rozšířily po celém světě. 

Sladká přítomnost

V dnešní době se marhmallowy staly neodmyslitelnou součástí světa sladkostí a gastronomického průmyslu. Jejich univerzální a měkká textura, spolu s jejich velmi příjemnou sladkou chutí umožňuje nekonečné možnosti využití v různých typech dezertů, cukrovinek a pokrmů. Marshmallow tedy nalezneme ve spoustu dezertech, od tradiční snores, přes luxusní dorty až po netradiční zajímavé koktejly. 

Dnes již existuje opravdu široká škála variant mashmallowů, které přinášejí různé tvary, chutě i textury, tak aby vyhovovaly všem různým preferencím a trendům. Od tradičních bílých a růžových marshmallowů po barevné a aromatizované varianty, tak mají spotřebitelé možnost vybrat si opravdu to, co je nejvíce osloví a zaujme. 

Tuto možnost Vám nabízí naše Mallow. Najdete u nás širokou škálu ručně vyráběných marshmellow s unikátními příchutěmi, což zákazníkům poskytuje ještě větší možnosti pro co nejlepší výběr. Naše marsmellowy nejsou jen obyčené, jsou to sladké kousky umění, které okouzlí Vaše chuťové buňky a přinesou Vám po každém soustu radost

  

 

Marshmellows jsou tak skutečně univerzálním a neodolatelným prvkem světa sladkostí, který má co nabídnout pro každého sladkého milovníka! 

Tak proč si nepřipravit šálek horkého kakaa a neochutnat několik ručně vyráběných marshmallow? Přinesou Vám sladké chvilky, které si naplno užijete. 

Stačí kliknout na naše kouzelné slovíčko MALLOW a rázem se objevíte v našem sladkém kouzelném světě.Emoji: Apple afslører de 10 mest brugte smileyer - ALT.dk